Pegasus'un pilot yetiştirme programı, havacılık sektörüne ilgi duyan ve belirli şartları karşılayan adaylara eğitim sonrasında pilotluk kariyeri yapma imkanı tanıyacak. Programa başvurabilmek için Türk vatandaşı olmak, eğitim ve İngilizce yeterlilik standartlarını karşılamak ve sağlık koşullarına uyum göstermek gerekiyor. Başvurular, çeşitli test ve mülakat aşamalarından oluşan bir süreçle Pegasus Genel Merkezi'nde değerlendiriliyor. Başarılı adaylar, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylı sağlık kuruluşlarından uçuşa uygunluk raporu alacaklar.

Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu

Kabin Memurluğu için Şartlar ve Avantajlar

Kabin memuru pozisyonu için adayların Türk vatandaşı olmaları, belirli eğitim düzeylerini tamamlamış ve iyi derecede İngilizce bilmeleri şart. Ayrıca, boy ve sağlık durumu gibi kriterlere de uymaları gerekiyor. Pegasus, çalışanlarına indirimli uçuş imkanları, özel sağlık sigortası, yemek kartı ve sosyal aktivite olanakları gibi çeşitli avantajlar sunuyor. Ayrıca, performansa bağlı prim sistemi ve servis imkanları da çalışanların yararlanabileceği diğer faydalar arasında yer alıyor.

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Pegasus'un bu alımları için başvurular, kariyer.net üzerinden yapılacak. Hem pilot hem de kabin memuru adayları için ayrı başvuru ekranları açık olacak.