Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu görevlilerinin maaşlarının alım gücünün yükseltilmesi amacıyla gerçek enflasyonun üzerinde bir artış ve buna ek olarak refah payı talep etti. Kahveci, düzenlediği basın toplantısında, 2023 yılı enflasyonunun yüzde 64,77 olduğunu belirterek, Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılan yüzde 6'lık zamın ardından maaşların yüzde 31,57 puan eridiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Kahveci, 2024 yılı için yapılan yüzde 15'lik zamın, maaşların yaşanan erimeyi telafi etmekten öteye geçmediğini söyledi. Ayrıca, memur ve emeklilere 2025 yılında yapılacak zammın enflasyonun altında kalacağını ve maaşların reel anlamda değer kaybetmeye devam edeceğini belirtti.

Genel Başkan, 2002 yılından bu yana memur maaşlarının altın karşısındaki değer kaybının yüzde 50'nin üzerinde olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, kamu görevlilerinin alım gücünün sürekli azaldığını ve maaşlarının reel anlamda eridiğini vurguladı.

Kahveci, kamu görevlilerine 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranlarının enflasyonun gerisinde kalacağını belirterek, memur ve emeklilerin maaşlarının gelecek iki yılda 15 puan eriyeceğini ifade etti.

Ayrıca, geçmiş yıllarda uygulanan refah payı uygulamasının bu yıl hayata geçirilmediğini belirten Kahveci, kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi için gerçek enflasyonun üzerinde bir artış ve ek olarak refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.