Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin şiddete maruz kaldığında yer değişikliği taleplerinin karşılanması için mevzuatta değişiklik yapılacağını duyurdu. Özellikle İstanbul Sarıyer'deki bir öğretmenin velinin saldırısına uğraması sonrasında gündeme gelen bu konu, Bakan Tekin'in canlı yayında yaptığı açıklamalarla kamuoyuna duyuruldu.

Bakan Tekin, mevcut durumda öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin mevzuatla ilgili bir sorunla karşılaştığını belirtti. Bu sorunun çözümü için harekete geçtiklerini ifade eden Tekin, personel genel müdüründen yönetmelikte ilgili bir hükmün eklenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldıklarında başka bir okula atanabileceklerini vurgulayan Bakan Tekin, bu düzenlemeyle öğretmenlere destek olacaklarını ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.