İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında yaşanan liderlik değişikliğinin ardından Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, partiden istifa ettiğini duyurdu. 

Bıyık, kurultayda desteklediği Koray Aydın'ın başkanlık yarışında kaybetmesini ve partinin mevcut politikalarını sürdürme kararını gerekçe göstererek istifasını açıkladı.

Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde

Başkan Bıyık, yaptığı açıklamada, "31 Mart'ta yaşanan başarısızlıkların, yeni yönetimle devam edeceğine ve partinin bu durumda başarıya ulaşamayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, bu yeni dönemin kendisi için bir yol ayrımı olduğunu ve artık İYİ Parti çatısı altında siyasi faaliyetlerini sürdüremeyeceğini belirten Bıyık, partisinden ayrılma kararını net bir şekilde kamuoyuyla paylaştı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın istifası, İYİ Parti içindeki siyasi dinamiklerin ve kurultay sonrası yaşanan değişimlerin yansımalarını göstermesi bakımından dikkat çekici bir gelişme olarak kaydedildi.