Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Gücü Sendikası'nın yüksek lisans ve doktora mezunu idareciler, Psikolojik Danışma/Rehber Öğretmenler ve Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerine artırımlı ek ders ücreti ödenmesi talebine cevap verdi. Bakanlık, 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine dayanarak yüksek lisans ve doktora mezunu bu öğretmenlere artırımlı ek ders ödemesinin yapılamayacağını açıkladı.

Bakanlık, Eğitim Gücü Sendikası'nın talebini incelediklerini ve 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin "Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" bölümünün 8. Maddesini gerekçe göstererek bu tür artırımlı ödemelerin yapılamayacağını belirtti.

Bakanlığın cevabında ayrıca, toplu sözleşmenin tarafları arasında olmadığı için böyle bir düzenlemenin doğrudan veya dolaylı olarak yapılamayacağına dikkat çekildi. Bakanlık, bu tür düzenlemelerin yalnızca toplu sözleşme sürecinde ele alınabileceğini ifade etti.

Toplu Sözleşme Kanunu'nun 28. maddesine atıfta bulunan Bakanlık, toplu sözleşmenin kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını düzenlediğini ve bu hükümlerin kamu görevlileri arasında sendika üyeliği ayrımı yapılmaksızın geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca, toplu sözleşme hükümlerinin sadece sözleşme yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerli olduğunu açıkladı.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu