Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü çatısı altında görevlendirmek üzere öğretmen arayışında. Bu kapsamda başvuruda bulunacak adaylarda aranan genel şartlar arasında en az dört yıl hizmet süresi, yönetici pozisyonunda olmamak, seyahat engeli bulunmamak, resmi yazışma kurallarına hakim olmak gibi kriterler yer alıyor.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Görevlendirme sürecinin başvuruların uygunluğuna ve değerlendirmelere bağlı olarak gerçekleşeceği belirtilirken, Ankara ilinde ikamet eden adaylara öncelik verileceği belirtildi.

Öğretmenlerden istenen başvurular arasında Bakanlığın resmi yazışmalarında kullanılan Doküman Yönetim Sistemi'nin kullanabilme becerisi ve dijital teknolojiler alanındaki yenilikleri takip etme özellikleri de bulunmaktadır.

Ayrıca, görevlendirilecek öğretmenlerden Elektrik-Elektronik ve Bilişim Teknolojileri branşlarındakilere haftalık 36 saat ek ders ücreti ödeneceği belirtilmiştir. Diğer branşlardan görevlendirilecek öğretmenlere ise haftalık 27 saat ek ders ücreti ödenecek.

Başvuruda bulunacak adaylar, ilanın detayları ve başvuru süreci hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi duyurularını inceleyebilirler.