Elazığ Fırat Üniversitesi 30.11.2023 tarihli duyurusu ile 17 araştırma görevlisi alacağını ilan etti.

Ancak ilan dikkatli incelendiğinde başvurularda aranacak şartlarda problemler olduğu görülüyor.

Alınacak her kadronun karşısında ilanda  aranacak şartlar bölümünde “……..bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak ve bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapıyor olmak “ ifadesi geçmektedir.

Okuduğunu anlama yeteneği olanlar bilir ki; Türkçe’de “ –yor” eki şimdiki zaman ekidir. Yani işin, eylemin, hareketin içinde bulunduğumuz zaman içinde sıcağı sıcağına yapılıyor olması demektir.

Başka bir ifadeyle “ilgili bölümlerde tezli yüksek lisansını başarı ile tamamlayanların, yani ilgili bölüm tezli yüksek lisans mezunlarının bu bölümlere başvuru hakkı bir kelime oyunu ile ellerinden alınmış mıdır!!?

Eğitimini başarı ile tamamlayan ilgili bölüm tezli yüksek lisans mezunlarının suçu mezun olmak mıdır?

İlandaki bir diğer problem ise Fen Fakültesi ile ilgili açılan kadro ile ilgilidir. Bu Fakültemize Anorganik Kimya Anabilim Dalı Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler alanında başvurular kabul edilmektedir. Buraya kadar her şey normal. Ancak düşük düzeyde eğitim almış birine “Fen Fakültesi sözel bir alan mıdır yoksa sayısal bir alan mıdır? Şeklinde bir soru sorsak herhalde alacağımız cevap “sözel bölümdür” olmayacaktır.

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

İşte şimdi sıkı durun! Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Fen Fakültesine ALES Puan türü olarak Sözel Puanı kriter olarak başvuru şartlarına almıştır.

Bu hususta Fırat Üniversitesi Rektörlüğünün İLANDA ARANAN ŞARTLAR bölümünü “……. bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak ve bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış yada yapıyor olmak” biçiminde; Fen Fakültesi için verilen ilanda ALES Puan türünün de Sayısal Puan olarak güncelleyeceğine; fırsat eşitliğine, liyakate, adalete aykırı bu durumun düzelteceğine ve hukuksuz bir işleme fırsat vermeyeceğine inanıyoruz.