Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Bu durum nedeniyle 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Kıyı Ege'den başlayarak Ege, Batı Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi, Konya’nın güney ve batı ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat, Kıyı Ege’de yer yer 90 km/saat) bekleniyor. Yarın sabah saatlerinden itibaren de Ege’nin batısı (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ve Marmara’nın batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli), zamanla Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

2 Qlzr

17 il için sarı kodlu uyarıda bulunulan durumlar şu şekildedir:

Kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen iller: Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, Manisa, Muğla, Kırklareli.

Kuvvetli yağış beklenen iller: Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, Konya, Kütahya, Uşak.