Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılında çiftçilere yönelik tarım ürünleri analizi, nakliyesi ve depo kiralama destek tutarlarını açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan "Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi" hakkındaki tebliğe göre, lisanslı depolarda muhafaza edilecek tarım ürünleri için ton başına aylık 6-30 TL kira, 25-100 TL nakliye ve 6-50 TL analiz desteği sağlanacak.

Çiftçi desteği, depolanan ürüne göre değişiklik gösterecek. Bu kapsamda, buğday, arpa, yulaf gibi ürünler için ton başına 6 TL kira desteği, mercimek, nohut gibi bakliyat ürünleri için 8 TL, ayçiçeği için 10 TL, fındık, zeytin gibi ürünler için 15 TL, pamuk için 25 TL ve Antep fıstığı, kuru kayısı gibi kuru meyve ürünleri için 30 TL kira desteği ödenecek.

Ayrıca, bu ürünler için ton başına 25 ila 100 TL arasında nakliye desteği ve 6 ila 50 TL arasında analiz desteği verilecek. Kira desteği, 2023 yılı hasat döneminde üretilen ürünler için en fazla 6 ay süreyle belirlenen ücret ve miktarlara göre ödenecek.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Üretici ve örgütler, kira desteği alınan üretim miktarı için sadece bir kere nakliye ve analiz desteği başvurusu yapabilecek. Başvuruların, 30 Haziran 2024 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine yapılması gerekiyor.