Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, 2024 yılında yüzde 87 oranında bir artış yaşayacak. Bu önemli değişiklik, 2023 yılında saat başı 5 lira 40 kuruş olan fazla mesai ücretinin 1 Ocak 2024'ten itibaren 10 lira 10 kuruşa çıkacak.

Yeni yılın getireceği değişiklikler arasında, özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri ve genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere yönelik fazla mesai ücretlerinde de artış yer alıyor. Ayda 90 saati aşmayacak şekilde belirlenen saat başı 5 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti, 2024 yılı itibarıyla 10 lira 70 kuruşa çıkacak.

Ayrıca, bakanlıklar, genelkurmay başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, jandarma genel komutanlığı ve sahil güvenlik komutanlığındaki daire başkanları ve üst birim yöneticileri, rektörler, büyükşehir ve il belediye başkanları ile birlikte çalışan personele yönelik saat başına 10 lira 70 kuruş ödeme yapılacak. Aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla, bu yöneticilerin fazla çalışma süreleri için bu artış geçerli olacak.

Ayrıca, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele yönelik saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme yapılacak. Fazla çalışma yapma olanağı bulunmayan personel, ayda 90 saati aşmamak şartıyla bu ödemenin faydalanıcısı olabilecek.

Son olarak, mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokulları ile ilişkilendirilen mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, saat başına 17 lira 20 kuruş ödeme yapılacak. Bu ödeme, yasal çalışma saatlerinin sonrasında yapılan fazla çalışma süreleri için geçerli olacak.