En Düşük Memur Maaşı 22.000 TL Oluyor

Seçimin ardından ilk kez yapılacak olan TBMM toplantısında, memur maaşlarının 22 bin TL'ye çıkarılması gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Eğer bu düzenleme kabul edilirse, Türkiye'de memur maaşları tarihinin en yüksek seviyesine ulaşacak.

Yunanistan, Ege Adaları İçin Vize Kolaylığını Artırıyor! İşte Detaylar Yunanistan, Ege Adaları İçin Vize Kolaylığını Artırıyor! İşte Detaylar

Asgari Ücret ve Emekli Aylıkları da Masada

Memur maaşlarındaki artış, TBMM'nin gündemindeki tek madde değil. Asgari ücret ve emekli aylıkları da parlamentonun öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Asgari ücretin 12.000 TL civarında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan 7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylıkları sonrası, 7 bin 500 lira üzerinde emekli maaşı alan vatandaşların da benzer miktarda maaşlarına zam yapılması bekleniyor.

Önümüzdeki Dönemde Ekonomi Politikaları Nasıl Şekillenecek?

TBMM'nin bu öncelikli gündem maddeleri, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğine dair önemli ipuçları veriyor. Memur maaşlarının, asgari ücretin ve emekli aylıklarının yükseltilmesi, hükümetin sosyal devlet anlayışını güçlendireceği sinyalini veriyor. Öte yandan enflasyonla mücadelenin yeni kurulacak kabineyle daha da sıkı bir döneme girmesine kesin gözüyle bakılıyor.