Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yeni örnek soru kitapçıkları öğrencilerin erişimine sunuldu. Bu kitapçıklar, Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarında toplam 45 soru içermektedir. Örnek sorular, ilgili derslerin öğretim programında belirtilen konu ve kazanımların yanı sıra öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma ve eleştirel düşünme gibi bilimsel süreç becerilerini ölçmeyi hedeflemektedir.

Örnek soru kitapçıklarının hazırlanmasında, 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınmıştır. Ayrıca, soruların çözümü için öğrencilere destek olmak amacıyla Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "YouTube" kanalında çözüm videoları da bulunmaktadır.

Bu yeni örnek soru kitapçıkları, öğrencilerin sınav performanslarını iyileştirmek ve onları sınav sürecine hazırlamak amacıyla öğretmenler ve öğrenciler tarafından değerlendirilebilir. Böylece, eğitimde kalitenin artırılması ve öğrencilerin başarısının desteklenmesi hedeflenmektedir.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Sözel Bölüm Örnek Soruları için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Örnek Soruları için tıklayınız.

Sözel Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.