Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dönemde sıkça gündeme gelen asgari ücret ve emekli maaşlarına ara zam yapılacağı iddialarına net bir yanıt verdi. Bakan Işıkhan, temmuz ayında asgari ücretlilere ve emeklilere yönelik herhangi bir ara zam planlarının olmadığını belirtti.

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

Detaylar ve mevcut durum

Asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin spekülasyonları sonlandıran Bakan Işıkhan, "Şu anda asgari ücret ve emekli maaşlarına ek zam yapılması gündemimizde değil. Zaten emekli aylıkları, temmuz ayında yapılacak enflasyon düzenlemesi ile güncellenecek ve bu, mevcut ekonomik koşullar altında yeterli olacak." şeklinde konuştu. Bakan, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu hatırlatarak, mevcut düzenlemelerin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlandığını vurguladı.

Emekli maaşlarına gelecek düzenlemeler

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarına gelecek zamla ilgili olarak, temmuz ayında uygulanacak enflasyon farkının maaşlara yansıtılacağını söyledi. Bu düzenleme, enflasyon oranlarına göre hesaplanacak ve emeklilerin maaşları bu oranlara göre artırılacak. Bakanlık, bu süreçte emeklilerin ekonomik refahını desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.