Buğdayda hasat dönemi: Fiyat önerisi geldi Buğdayda hasat dönemi: Fiyat önerisi geldi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, tahliye taahhütnamesi hakkında kiracıları uyardı. Akçam, mahkemeden ilk kez ev sahibi lehine olarak tahliye taahhütnamesinin geçerli olduğuna dair karar çıktığını söyledi. Bu durumda söz konusu tahliye taahhütnamesini geçerli kılan karar emsal karar olarak kullanılabileceğini belirtti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu konuda “Ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan tahliye taahhütnamesiyle ilgili mahkemeden yeni bir karar geldi. Mahkeme, artık tahliye taahhütnamesinin geçerli olduğuna karar verdi. Bundan böyle kiracı evi tutmak için boş evraka attığı imzadan kesinlikle kendisi sorumlu olacak." diye konuştu.

Bakşkan Hakan Akçam sözlerine şöyle devam etti: "Son kararla çoğunlukla kiracıların haklı bulunduğu davalarda mahkeme, bu kez ev sahibi lehine karar verdi ve bu karar da geniş çapta emsal teşkil edecek. Geçmişte mahkemelerden taahhütnamelerin geçersiz olduğuna dair kararlar çıkıyordu ama bu kez tam tersi oldu ve taahhütname aklandı. Bu karardan sonra kiracılar artık attıkları imzadan kendileri sorumlu olacak ve sonuçlarına da katlanmak zorunda olacak.” dedi.