Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi'nde bulunan Akbelen Ormanı'nda ağaç katliamının 6. gününde çıkan olaylarda CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. Jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alması ve fişleme iddiaları üzerine Mahmut Tanal, tepki gösterdi.

Olaylar, ağaç kesiminin devam ettiği Akbelen Ormanı'nda gerçekleşti. Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın bölgede bulunan vatandaşların kimlik bilgilerini almasına "Burada fişleme yapamazsınız" diyerek tepki gösterdi. Ancak jandarma personeli, kağıdı vermeyerek uzaklaşınca Tanal, peşlerinden koşarak yakalamaya çalıştı.

Mehmet Büyükekşi TFF Başkanlığı'na aday olacak mı? O tarihi işaret etti Mehmet Büyükekşi TFF Başkanlığı'na aday olacak mı? O tarihi işaret etti

Jandarma Genel Komutanlığı Sosyal Medya Hesabı'ndan yapılan açıklamada ise olaylarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Açıklamaya göre, orman bölge müdürlüğünce yapılan saha çalışmalarını ve alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 kişi gözaltına alındı. Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında, görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan 2 jandarma personeli de açığa alındı.