İstanbul Valiliği, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek amacıyla İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan gruptan bir kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini, olaylarda 43'ü polis olmak üzere toplam 63 kişinin yaralandığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, dün İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlardan bir grubun konsolosluk binasına girmek için harekete geçtiği ve emniyet güçlerine, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunduğu belirtildi. Emniyet kuvvetlerinin olayların ciddiyetini göz önüne alarak müdahale ettiği ve konsolosluk binasına girişi engellediği aktarıldı. Ayrıca, polis bariyerini aşarak emniyet güçlerine saldırdığı tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada, protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan Eshabil Tüfekçi adlı vatandaşın bir kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi. Olaylarda ayrıca 43 polis memuru ve toplam 63 vatandaşın yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Valilik açıklamasında ayrıca, protesto gösterisine katılan vatandaşlardan, tepki gösterirken herhangi bir şiddet eylemine başvurmamalarını önemle rica ederek, İsrail'in sivillere yönelik bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlardan yapıcı bir şekilde davranmaları talep edildi.