Gazze'deki Türkiye - Filistin Dostluk Hastanesi'nde İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucu hastanede ağır hasarlar oluştu

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının Şerit'teki kanser hastalarına hizmet veren tek "Türk Dostluk Hastanesi"nde hasara yol açtığını duyurdu.

Hastanenin genel müdürü Sobhi Skaik açıklama yaptı ve yine bakanlığın Facebook'ta yayınladığı basın açıklamasında da, İsrail ordusunun hastanenin çevresini defalarca hedef aldığı belirtildi.

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Sobhi Skaik, "Gazze Şeridi'ndeki kanser hastaları için tek Türk Dostluk Hastanesi, çevresinin defalarca hedef alınması sonucu ağır hasar gördü. Saldırı nedeniyle kanser hastaları ve sağlık personeli panik halinde. İşgal, kanser hastalarının acı ve ıstıraplarını arttırmakla ve onları ilaçlardan ve yurtdışında tedavi için seyahat etmekten mahrum bırakmakla kalmadı, şimdi de hastane çevresini hedef alarak hayatlarını tehlikeye attı" açıklamasında bulundu.

Skaik, "İşgalciler, Türk halkının Filistin halkına duyduğu sevginin bir parçasını temsil eden bu yapıyı tüm acımasızlığıyla yıkmak istiyor" dedi.

Skaik, Türkiye' ye seslenerek yardım istedi. İsrail'in bu katliamı durdırmasını ve Gazze Şeridi'ndeki kanser hastalarının bakımında önemli bir dönüşüm oluşturan bu Türk hastanenin korumasını istedi.

Yine Filistin sağlık bakanı , Gazze'deki hastanelerde doluluk oranının yüzde 150'yi bulduğunu ifade etti. Şifa Hastanesi'nde hasta sayısının 5 bine ulaştığını belirtti, ve  hastanenin sadece 700 kişi kapasiteli olduğuna işaret etti.