İnstagram'a gelecek bu özellik herkesi bu uygulamaya bağlayacak. Instagram'da beklenen özellik sonunda geliyor. Yapılan açıklama birçok insanı rahatlatacak. Peki yeni gelen özellik ne? İşte detaylar...

Sosyal medya platform devi Meta'nın alt kuruluşu olan Instagram çok önemli bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Altın haftalık kayba ilerliyor Altın haftalık kayba ilerliyor

Instagram artık kullanıcılarına takipçi gizleme özelliği getirecek. Son sıralarda çıkan ve bu konu hakkında yapılan psikolojik araştırmalarda takipçi sayısının fazla olması, beğenilerin fazla olması insanların psikolojik konuda etkiliyor. Birtakım psikolojik sorunlara yol açıyor.

Bu durum sosyal platformları birtakım düzenleme yapmaya itmekte. Bu konuda birçok sosyal platformlar bir takım düzenleme yaparken bir adımda Instagram'dan geldi. Instagram'da paylaşılan gönderilerin beğeni sayıları gözleniyordu. Artık takipçi gizleme özelliği de geliyor.  Instagram'da takipçi sayıları gizlenebilecek. Bu konuda Instagram'dan açıklama geldi.

Instagram bu özellik ile gizlilik konusunda önemli adım atmış olacak. Birçok sosyal medya platformlarında gizlilik konusunda önemli özellikler sununulurken Instagram'ın takipçileri gizleme özelliği girişimi, diğer sosyal medya platformlarına da gelebileceği konuşuluyor.

Instagram, takipçileri gizleme özelliğini ne zaman getireceği henüz belli değilken, bu özelliğin kullanıcılara aşama aşama geleceği düşünülüyor.