Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen toplu açılış törenine katılarak birtakım açıklamalarda bulundu.

Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın. Bunların böyle bir derdi yok. Çok uzun mücadeleler sonunda ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız. 14 Mayıs'ta umudunu FETÖ ve PKK'ya bağlayanlara dersini veriyor muyuz?

Bizim siyasetteki alameti farikamız eser ve hizmettir. Milletimiz bizi 15 seçimde 1. parti olarak çıkardı. Bugün de Eskişehir'de yatırım tutarı 4 milyar olan 99 ayrı yatırımın açılışını yapmak için buradayız." dedi.

YENİ 3 TESİS SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni 3 tesis yatırımı da yapılacağını müjdeleyerek: "Bugün sizlerle 2 önemli projenin sevincini paylaşacağız. Eskişehir bor cevheriyle 2 milyar Dolar gelir sağladı. Eti Maden, Eskişehir'e 700 milyon liralık yatırım yaptı. Artık cep telefonlarında bir otomobilin ötesinde bir akıllı cihaz olan Togg'da kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor. Bu madenlerin enerjiden savunmaya kimyadan cam ve seramik üretimine kadar geniş kullanım alanı var. Yıllık üretimi 500 bin tona çıkartacak yeni bir tesis kuracağız. 3 yeni bor işleme tesisi daha kazandıracağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde ihtiyacımız olan lokomotifi burada üreteceğiz. İlk hareket testine şahitlik edeceğiz. Eskişehir lokomotif üretimi döner köprü imalatı gibi birçok yeniliğe bizim dönemimizde imza attı." diye konuştu.