Altın, ABD'deki faiz indirimlerinin olası ertelenmesiyle haftalık kayıplarına devam ediyor. Değerli metal, Cuma günü ABD'nin temel enflasyon verilerinin beklentileri aşmasının ardından düşüş yaşadı ve hafta boyunca %2,7'lik bir kayıp yaşadı. Bu veriler, Fed'in borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlama olasılığına dair şüpheleri artırdı ve Hazine getirilerinin yükselmesine neden oldu. Yüksek faiz oranları ve getiriler, altın için genellikle olumsuz bir durum oluşturur.

Fed Bank of Chicago Başkanı Austan Goolsbee geçen hafta yaptığı bir röportajda, ABD merkez bankasının beklenenden yüksek gelen enflasyon verileri sonrasında "yeniden kalibre edilmesi" gerektiğini söyledi.

Ancak Perşembe günkü enflasyon raporu, ABD gayri safi yurt içi hasıla raporuyla birleşerek stagflasyon endişelerini yeniden gündeme getirdi. Bu durum, altına daha fazla destek sağlayabilir.

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

Yatırımcılar şimdi Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan kişisel tüketim harcamaları endeksinin Cuma günü açıklanmasını bekliyor. Mart ayında fiyat baskılarının hala yüksek seviyelerde devam ettiği tahmin ediliyor.

Spot altın, iki hafta önce rekor seviyeye ulaştıktan sonra Perşembe günü hafif bir artış gösterdikten sonra, Singapur saati ile 09:12'de ons başına 2.328,08 dolara geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise nispeten sabit kaldı. Gümüş fiyatları gerilerken, paladyum ve platinde ise yükseliş gözlendi.