Sarıyer'deki Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda yaşanan olayda, öğrenci velisi A.Ç.'nin öğretmene saldırması üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise bu sabah yaptığı açıklamada şahsın yakalandığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Öğretmen N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darp eden öğrenci velisi A.Ç. yakalanarak adalete teslim edildi" ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kabul edilemez olarak nitelendirdi ve öğretmenlere yapılan saldırıları kınadı.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarında ise, koridorda yürüyen öğretmenin A.Ç. tarafından saldırıya uğradığı anlar yer alıyor. Bu görüntülerde, öğretmenin saldırıya uğradığı ve okul çalışanlarının yardıma koştuğu görülüyor.

Screenshot 8 Nagp

Kripto paralara iki yeni vergi geliyor: İşte detaylar Kripto paralara iki yeni vergi geliyor: İşte detaylar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de olaya ilişkin açıklama yaparak, A.Ç.'nin öğretmene yönelik saldırıda bulunduğunu belirtti. A.Ç.'nin kısa sürede yakalandığı ve adli makamlara sevk edileceği ifade edildi. Emniyet, olayın kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından değerlendirildiğini bildirdi.