Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına yaklaşırken öğretmen eksiklerini kapatmak amacıyla Merkez ve Merkeze bağlı Köy Okullarında boş geçen derslere ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacak. Bu kapsamda duyuru yayımlayan müdürlük, başvuru süreci ve gereken belgeler konusunda bilgi verdi.

İstanbul'da 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak! İstanbul'da 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak!

Duyuruya göre, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen eksikliklerini gidermek amacıyla Merkez ve Merkeze bağlı Köy Okullarında boş geçen derslere ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacak. Başvuruda bulunmak isteyen üniversite (lisans) mezunu adaylar, E-Devlet üzerinden ön başvurularını gerçekleştirdikten sonra 14-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte müdürlüğün Atama Şubesine evraklarını teslim etmeleri gerekiyor. Başvuru formu, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasından veya Atama Şubesinden temin edilebilecek.

Dikkat çeken noktalardan biri ise başvuruların sadece Merkez ve Merkeze bağlı Köy Okulları için geçerli olması. İlçelerde görev almak isteyen adayların ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Ayrıca başvuru esnasında istenilen belgelerin başvuru formuyla birlikte (föy) dosya içinde teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Ücret karşılığı öğretmenlik görevlendirmelerinin, 2022-2023 KPSS puan türü ve mevzuat çerçevesinde yapılacağı açıklandı. 2023 Öğretmenlik Alan Sınavına girecek adaylar için de özel bir düzenleme bulunuyor. Sınav sonucu açıklandığı günden itibaren en geç 3 iş günü içinde sınav sonuç belgesini müdürlüğün Atama Şubesine teslim eden adayların sıralamada güncelleme yapılacağı ifede edildi.

Başvuru Formunu İndirmek İçin TIKLAYINIZ!!