Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge, altın üretimi yapan rafinerilerin üretim sınırlarını düzenliyor. Yapılan düzenlemeye göre, rafineriler artık en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecekler.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Bakanlığın resmi sitesinde duyurulan "Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge" kapsamında, basılı kıymetli madenlerin üretim şekli ve sınırları belirlendi.

Genelgeye göre, altınlar yalnızca dikdörtgensel şekilde üretilebilecek. Bu çerçevede, basılı altınlar için asgari üretim sınırı 1 gram, azami üretim sınırı ise 100 gram olarak belirlendi. Gümüş ürünleri için asgari 50 gram, azami 500 gram; platin ve paladyum ürünleri için ise asgari 2,5 gram, azami 250 gram ağırlık sınırlamaları getirildi.

Daha önceki düzenlemeye göre, basılı altınlar için asgari üretim sınırı "0,5" gram olarak belirlenmişti. Yeni genelgeyle birlikte, altın üretiminde asgari sınır yükseltilerek 1 grama çıkarıldı.