Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran arasındaki kontrollü çatışma konusunda yaptığı açıklamada, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." uyarısında bulundu. Fidan, İsrail'in güvenliği, bölgesel sorumluluklar ve çözüm önerilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran arasında gerçekleşen kontrollü çatışma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan'ın yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Bakan Fidan, ABD ile İran arasındaki gerilimle ilgili olarak, "Ateşle oynadığınız zaman o ateş her an yangına dönüşebilir. Kontrol altına alınamayabilir. Burada bir riskle karşı karşıyayız. Bu kontrol altına alınamamazlık meselesi bir tehdit olarak karşımızda duruyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak bölgesel ortaklarla ve ABD ile sürekli görüşmeler yaptıklarını belirten Fidan, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." şeklinde uyarılarda bulundu.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

 İsrail'in güvenlik meselesine de değinen Fidan, İsrail'in güvenliği için dünya kamuoyunun endişelerini dile getirirken, Filistinlilere kendi devletini vermesi durumunda İsrail'in güvende olabileceğini ifade etti.

 Bakan Fidan, iki devletli çözümü desteklerken, garantörlük mekanizmasını öne sürdüklerini belirterek, bölge ülkeleri olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını vurguladı.