Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Emekli maaşları, enflasyon oranı ve refah payı eklemesiyle birlikte %49,25 seviyesine yükseltildi. Sonrasında ise bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra memur emeklilerini de kapsayacak şekilde eşitlendi. Yerel seçimler öncesinde ise emeklilerin yüzünü güldürecek ikramiye verilmesi beklentiler arasında.

Bayram İkramiyelerinde İki Formül Masada

Bayram ikramiyeleri için iki farklı artış formülü gündemde. Birinci formül, emeklilere yapılan refah payı dahil %49,25 oranında artış yapılmasınını öngörüyor. Bu durumda, daha önce 2 bin TL olarak belirlenen ikramiye 3 bin TL'ye yükseltilerek, her iki bayramda toplam 6 bin TL ödeme yapılması planlanıyor.

İkinci formül ise, Cumhuriyetin 100. yılı anısına ikramiyelerin 5 bin TL'ye çıkarılması ve böylece iki bayramda toplam 10 bin TL ikramiye ödenmesini öngörüyor.

Gelen son dakika kukis bilgilere göre, ikinci formül üzerinde daha yoğun çalışıldığı belirtiliyor.

İkramiyeler Ne Zaman Ödenecek?

Planlamaya göre, Mart ayında Meclis'e sunulup yasalaşacak ikramiye artışı, Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek. Emekliler, yıl içinde iki bayramda da bu zamlı ikramiyeleri alacaklar. Ayrıca, Şubat ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine fark ödemeleri yapılacak ve Temmuz'da da maaşlara zam uygulanacak.

EYT'liler ve Yeni Başvuranlar da Yararlanacak

Yeni ikramiye düzenlemesinden, ikramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusunda bulunan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT'liler) ve diğer yeni emekliler de yararlanabilecek. Bu kapsamda, Mart 2024'e kadar başvuranlar her iki ikramiyeyi, Mayıs 2024 sonuna kadar başvuranlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar.

İstanbul'a Özel Destek

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un seçim beyannamesinde de İstanbul'daki emeklilere yönelik her ay 2.500 TL destek ödemesi yapılacağı vaadi dikkat çekiyor.