Acun Ilıcalı'nın Satın Aldığı Yeni Kulüp Belli Oldu! Meğerse Fenerbahçe'nin Eski Rakibiymiş Acun Ilıcalı'nın Satın Aldığı Yeni Kulüp Belli Oldu! Meğerse Fenerbahçe'nin Eski Rakibiymiş

Aslında herkesin gözü, Kurban Bayramı sonrası açıklanacak olan memur ve emekli zamlarındaydı. En düşük memur maaşları 22 bin TL seviyesine çıkarılacak ve bu artış, daha yüksek maaş alan memurlara kademeli olarak yansıtılacak.

Haziran Ayı Enflasyonu ve Emekliye Zam

Haziran ayı enflasyon oranı, TÜİK tarafından 5 Temmuz saat 10.00'da duyurulacak. Bu oranın belirlenmesi ile birlikte, refah payı hariç SGK, Bağ-Kur emekli zammı ve memur zammı belli olacak.

Emekli maaşlarına yapılacak zam için düzenlemeler, Kurban Bayramı sonrasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşülecek ve ardından Genel Kurul tarafından oylanacak. Bu düzenlemelerin kabul edilmesi halinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

4 Aşamalı Memur Maaş Zam Planı

Evli ve iki çocuklu bir memurun en düşük maaşı yüzde 85,69 oranında artışla net 22 bin TL'ye çıkacak. Bu zam oranı, tüm memur maaşları için bir referans niteliği taşıyacak.

Merkez Bankası'ndan Enflasyon Tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Haziran ayı için yüzde 2,81 enflasyon tahmininde bulundu. Bu tahminin gerçekleşmesi durumunda refah payı hariç SGK, Bağ-Kur emekli zammı ile memur zammını belirleyecek 6 aylık enflasyon rakamları tahmini olarak belirlendi.

En Düşük Memur Emekli Maaşı Ne Olacak?

En düşük memur maaşı, yüzde 85'in üzerinde bir artışla 22 bin lira olacak. Bu maaş artışı, memur emeklilerine de aynı oranda yansıtılacak. Bu durumda, en düşük memur emeklisi maaşının 14 bin 670 liranın üzerinde olması bekleniyor. Memur emeklisi maaşlarının büyük bir bölümünün ise 17 bin lira seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor.