Şanlıurfa'da düzenlenen Süper Kupa maçında, Fenerbahçe U-19 takımıyla Galatasaray tam kadro olarak karşı karşıya gelmişti. Galatasaray, maçın sadece 50. saniyesinde gol atmıştı. Ancak bu gol sonrasında Fenerbahçe, maçı protesto ederek sahadan çekilmişti.

Fenerbahçe U19 takımının savunmada yoğun bir performans sergilememesi de tartışma konusu olmuştu. Spor yazarı Ahmet Ercanlar, Fenerbahçeli futbolcuların kandırıldığını ileri sürmüş ve "Belki Emirhan gerçeği açıklar" demişti. Fenerbahçeli Emirhan Arkutcu ise maç öncesi kendisinin kandırıldığını ifade etmişti.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Milliyet'in haberine göre, Galatasaray'ın oyuncusu Kerem Aktürkoğlu'nun, maç öncesinde Fenerbahçe U19 Takımı Kaptanı Emirhan Arkutcu'ya, "Maç başladığında topu taca atacağız, eğer siz başlarsanız siz de taca atın ne olacaksa olsun" dediği iddia edilmişti. Emirhan'ın da bu sözleri takım arkadaşlarına aktardığı belirtilmişti. Ancak gol sonrasında şaşıran Emirhan, "Kerem Ağabey bana topu taca atacaklarını söyledi, ancak bunu yapmadılar. Gol attıktan sonra da sevinç yaşadılar. Bizi kandırdılar" demişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise Fenerbahçe'nin ne yapacağını bilemediklerini belirterek, "Evet gençlerle çıkacaklardı ama nasıl bir protesto gerçekleştireceklerine dair bir fikrimiz yoktu. Duracaklar mıydı, yoksa bir gol atıp öyle mi çekileceklerdi? Bunun için ne yapacaklarını görmek için yazı tura atışıyla ilk topu almak istedik" açıklamasında bulunmuştu.