Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada, ilkbaharda ve geçen aralık ayında yaptırdıkları anketlerde parti olarak %8 ila %9 arasında oy oranı aldıklarını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, TGRT Haber canlı yayınında konuştu.

Erbakan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Türkiye'nin dört bir yanında adaylarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bayramdan sonra mitinglerimiz başlayacak. 20 günümüz kaldı. Bu süre zarfında aday adayı olduğumuz İstanbul 2. Bölge'ye odaklanmamız gerekiyor. Seçimler hayırlara vesile olsun. milletimize."

"Türkiye'yi 7'li masaya oturtmaya vesile olmak istemedik" İttifakta ancak temel ilkelerimizde uzlaşma olursa katılacağımızı söyledik. Biz hiç kimseyle ittifak yapmayacağız demedim. Halkın yararına olacak ilkeler üzerinde uzlaşı olursa ittifaka katılırız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmada uzlaşı sağlanabileceğini de söyledi. Böylece mutabakat sağlandığında ittifaka katıldık. Bir diğer sebep de karşı bloğun yapısı. Solcu, sosyalist, komünist tüm kesimler bir araya geldi. HDP, Yeşil Sol hatta PKK 7'li masayı destekledi. Türkiye'nin böyle 7'li bir masaya teslim edilmesine vesile olmak istemedik."

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

“Seçime kendi logomuzla katılmak istedik” Bunu kendimiz istedik. 600 adayımızın yaş ortalaması 37. Kendi isim ve logolarıyla katılıp, alacakları oyları kendi gözleriyle görmek istediler. Aynı şeyi düşündük. Sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söyledik. Onlar da oldukça makul buldular. Koltuk sayısıyla ilgili tartışmalar var. Ancak parti lideri veya birkaç arkadaşı bizim listemizle katılırken AK Parti listesine tüm teşkilatlarımızın katılması uygun olmaz. Parti liderimizin kendi listemizle en başta katılmasının daha uygun olacağını söyledik. Başka bir partinin oyuyla seçilmek, kendi oyumuzla seçilmek değildir. Bu özellikle sevdiğim bir şey değil."

"Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı yüzde 8-9 civarında" İlkbahar ve Aralık aylarında yaptığımız anketlerde yüzde 8-9 civarında oy aldığımızı gördük. Anket şirketlerinin yaptığı anketlerle bizimki arasında çok fark var ama tek başımıza koşsak da barajı geçmekte sorun yaşamıyoruz. Yeniden Refah Partisi'nin büyük bir sürpriz yapacağını biliyorduk. Ancak bu ittifakla ciddi bir sinerji olacağını ve daha da yüksek oylar alacağımızı düşünüyoruz. Çünkü AK Parti adaylarına gösterdikleri tepkiden veya hatalarından dolayı sandık başına gitme niyeti olmayan seçmenin oyunu alma imkanımız olacak. Çünkü Cumhur İttifakı çatısı altında olmak onların da bize ısınmasını sağladı. Ayrıca, bir eşik kaygımız olmasa da, seçmenin böyle bir kaygısı olduğunu hissettik. Cumhur İttifakı'na katılmamızla onların da endişesi ortadan kalktı."

"HÜDA-PAR hakkında ne düşünüyorsunuz?" Parti programında yer alan bazı görüş ve ifadelerle ilgili tartışmalar yaşandı. Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolüne konulan ifadeler bunlar değil. Cumhur İttifakı yine kazanırsa HÜDA-PAR'ın parti programında tartışılan konular hayata geçecek...