Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırmasıyla ilgili olarak verdiği ifadede, amacının hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmek olduğunu belirtti. Koca, attığı tokatın kırığa sebep olmayacağını savundu.

Başkan Faruk Koca'nın ifadesine göre, hakemin yanlış kararları ve tahrik edici davranışları sonucunda olayın geliştiğini ifade etti. İfadesinde Koca, "Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır" dedi.

Öte yandan, Koca ve yanındaki 6 kişi Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edilerek tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 kişi tutuklandı.