Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararlara göre, Türkiye'nin farklı illerindeki bazı taşınmazlar, ilgili bölgelerde gerçekleştirilecek yatırımlar sebebiyle acele kamulaştırma kararları resmi gazetede yayımlandı.

İlgili kararlara göre;

Sivas'ın Yenişehir Mahallesi'nde bulunan taşınmazlar, Sivas Belediyesi tarafından yeni belediye hizmet binası ve sosyal tesislerin yapımı amacıyla kamulaştırılacak.

Rize Güneysu Ayrımı-Ortaköy il yolu yapım çalışmalarının tamamlanması için güzergah üzerindeki taşınmazlar ve müştemilat, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edilecek.

Alayunt-Afyon-Konya hattının alt ve üstyapı yapım işi kapsamında Afyonkarahisar, Konya ve Kütahya'daki taşınmazlar, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından demir yolu altyapısının kalitesini, kapasitesini ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla kamulaştırılacak.

Barış Alper'i Fenerbahçe derbisinde 6 dev izleyecek Barış Alper'i Fenerbahçe derbisinde 6 dev izleyecek

Uygar RES elektrik üretim tesisinin yapımı için İzmir ve Manisa'daki bazı taşınmazlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kamulaştırılacak.

Artvin'de "154 kV Barhal Havza TM İrtibatları Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında belirlenen taşınmazlar, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından kamulaştırılacak.

Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçirilmesi için bazı taşınmazlar, Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından kamulaştırılacak.