Yurt içi piyasalarda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararı öncesi heyecan dorukta. TCMB Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk faiz kararını verecek ve beklentiler, kuvvetli bir faiz artışının gündeme gelebileceği yönünde yoğunlaşıyor.

Dolar/TL paritesi güne düşüşle başlayarak 23,5520 seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalar, faiz kararının açıklanmasını beklerken, ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin ardından TCMB'nin daha sıkı bir para politikası izlemesi bekleniyor. Eğer faiz artışı gerçekleşirse, Mart 2021'den bu yana ilk kez bir faiz artışı gerçekleşmiş olacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın "şahin" açıklamalarının etkisiyle dolar/TL paritesinde bir düşüş yaşandı. Ancak piyasaların odak noktası şu anda TCMB'nin faiz kararında bulunuyor. Analistler, beklentilerin faiz artırımı yönünde olduğunu ve bu durumun piyasalarda hareketliliğe neden olduğunu belirtiyor.

Alkollü içki fiyatlarına yine zam geliyor! Zam oranı netleşti... Alkollü içki fiyatlarına yine zam geliyor! Zam oranı netleşti...

Öte yandan, bugün yurt içinde TCMB faiz kararının yanı sıra yurt dışında Bank of England (BoE) faiz kararı ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları gibi önemli veriler takip edilecek. Bu verilerin piyasalarda dalgalanmalara neden olabileceği öngörülüyor.

Türk ekonomisinin seyrini etkileyen bu gelişmelerle birlikte, piyasaların TCMB'nin faiz kararını yakından takip ettiği ve kararın ekonomik duruma yönelik önemli bir gösterge olacağı ifade ediliyor. Faiz kararının ardından piyasalarda oluşacak hareketlilik ve yatırımcıların tepkisi merakla bekleniyor.