Öğretmenlik mesleğiyle ilgili önemli değişiklikler içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı, yakında TBMM'ye sunulacak.

Taslakta yer alması beklenen detaylar ise şu şekilde;

Rotasyon Uygulaması: Öğretmenler, aynı okulda en fazla 12 yıl görev yapabilecekler. Bu düzenleme, öğretmenler arasında rotasyonunun sağlanmasını amaçlıyor.

Ek Ders Ücretlerinde Artış: 657 sayılı Kanunun 176. maddesinde değişiklik yapılacak ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 15 artış öngörülüyor.

Gündüz ve Gece Öğretimi Farklılığının Kaldırılması: Gündüz ve gece öğretimi arasındaki farklılık ortadan kaldırılacak, bu da öğretmenlerin çalışma şartlarında eşitliği sağlamayı amaçlıyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Sert Açıklamalar: "Baş Ahlaksız Senden Hesap Soracağım" Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Sert Açıklamalar: "Baş Ahlaksız Senden Hesap Soracağım"

Gösterge Sabitlemesi: Öğretmenlerin maaşları için kullanılan gösterge, 160'ta sabitlenecek. Bu düzenleme, öğretmenlerin mali haklarının korunmasını sağlayacak.

Uzman Öğretmenlik Şartlarında Değişiklik: Uzman öğretmen olabilmek için aranan hizmet süresi 8 yıla düşürülecek ve adaylık süresi 8 yıllık süreye dahil edilecek.

Ayrıca, uzman öğretmenlik eğitimi Akademi tarafından verilecek ve uzman öğretmenlikte 8 yılını tamamlayanlar başöğretmen olabilecekler.