Son dakika gelişmesine göre, TBMM'ye sunulan ve yakında görüşülecek olan torba yasa teklifi, ev hanımlarına yönelik önemli bir emeklilik düzenlemesini beraberinde getirecek. Düzenleme, 25 yıl evli kalan ev hanımlarının emeklilik hakkı kazanmalarını sağlayacak.

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

Yeni torba yasada neler var?

Ekonomik düzenlemeleri de içeren torba yasa, emeklilere ek zam yapılmasını ve en düşük emekli maaşının artırılmasını kapsıyor. Ocak ayı içinde Meclis Genel Kurulu'nda ele alınması beklenen bu yasa, ev hanımlarının emeklilik haklarına dair önemli değişiklikler de içerecek.

Prim desteği ve başvuru süreci

Düzenleme yasalaştığında, emekli olmak isteyen ev hanımları, isteğe bağlı sigortalı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru yapabilecek. Bu sistemle, ev hanımları gerekli prim gün sayısını ve yaş şartını yerine getirdiklerinde emekli olma hakkına sahip olacaklar.

Prim ödeme detayları

Henüz netleşmeyen prim şartlarına göre, isteğe bağlı sigortalı olan ev hanımlarının 9 bin gün prim ödemesi gerekiyor. Bu süre, yaklaşık olarak 25 yıla tekabül ediyor. Prim ödemelerinin üçte biri devlet tarafından, kalan kısmı ise bireyler tarafından karşılanacak.

Başvurular ve süreç

Meclis'ten geçmesi durumunda başlayacak olan başvuru süreci hakkında detaylar, ilerleyen zamanlarda paylaşılacak.