Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının ertelenmesine dair bir açıklama yaparak, sürecin hiçbir aşamasında milli değerlerin ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını vurguladı. TFF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 29 Aralık 2023'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşmesi planlanan müsabakanın ertelenmesi sürecine dair şu önemli noktalara değinildi.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

TFF, siyasetin spora karışmaması gerektiğine inandıklarını ve Süper Kupa maçının Riyad'da oynanması teklifinin SMC (Saudi Media Company/Riyadh Season) şirketi tarafından iletilip, her iki kulübün onayı ve imzasıyla gerçekleştiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın sürece dahil olduğuna dair çıkan iddiaların asılsız olduğu ifade edildi. Ayrıca, sürecin her aşamasında milli değerlerin ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığı vurgulanarak, bu tür iddiaların asılsız, art niyetli ve provokasyon amaçlı olduğu ifade edildi.

TFF, Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumun birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

Açıklamada ayrıca, ilgili müsabakanın FIFA Statüsü ve Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimatlar doğrultusunda planlandığı ve tüm gerekliliklere uygun olduğu belirtildi. TFF, Türk futbolunun başarılarla dolu bir geleceğe taşınması için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, toplumun birleştirici gücünü ön planda tutacaklarını dile getirdi.