Sunat, kredi kartı ve POS komisyon oranlarının düşürülmesi gerektiğini, bu adımın küçük işletmelerin nakit akışını iyileştireceğini ve müşteri kart kullanımını teşvik edeceğini ifade etti. Sunay ayrıca, sicil affı ile devlet bankalarından kredi alımının kolaylaştırılması, esnaf kredilerinin çeşitlendirilmesi, vergi teşviklerinin artırılması ve kayıt dışılığın önlenmesi için denetimlerin artırılması önerileri de gündeme getirdi.

Kooperatiflerde Etik Tartışması

Kamu Kurumlarında Servis Dönemi Kapanıyor! Ekonomik Olmayan Yerlerde Toplu Taşıma Kartı Geliyor Kamu Kurumlarında Servis Dönemi Kapanıyor! Ekonomik Olmayan Yerlerde Toplu Taşıma Kartı Geliyor

Sunat, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nin yönetiminde etik olmayan durumları eleştirdi ve bu konuda düzenlemelerin yapılmasının önemini dile getirdi.

Emeklilik ve Vergi Düzenlemeleri

Sunat, emeklilik için prim ödeyen ve yaş haddinden dolayı bekleyenlerin sağlık hizmetlerinden faydalanması gerektiğine dikkat çekerken, yiyecek ve içecek sektöründe KDV farkı dengesizliği, KOSGEB desteklerinde özel kotalar, mesleki eğitimin yeniden şekillendirilmesi ve staj/çıraklık sürelerinin emeklilik başlangıcı sayılması gibi radikal öneriler de sundu.

Sektörel Destekler

Sunat ayrıca, şoför esnafına KDV, ÖTV indirimleri ve araç yenileme kolaylıkları sunulması önerdi. İmalat sektöründe makine ve teçhizat alımlarında KDV muafiyeti gibi kanun değişikliklerinde elzem olduğunu beyan etti.

Anayasal Güvence

Sunat, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 173. maddesini hatırlatarak, devletin esnaf ve sanatkârları koruyucu ve destekleyici tedbirler alması gerektiğini vurguladı.