Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türkiye'de deprem riski taşıyan bölgeleri sıralayarak, özellikle dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Görür , Tunceli, adeta görmezden gelinen bir tehdit altında ifadelerini kullandı.

Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

İstanbul başta olmak üzere Erzincan-Karlıova bölgesinde deprem beklendiğini belirten Prof. Dr. Görür, "Bu fay deprem üretirse 7.4'e kadar çıkabilir. Tunceli'ye uzak değil" uyarısında bulundu. Ayrıca, Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu Fayı'nın da potansiyel bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Görür, "Tunceli tehdit altında" ifadeleriyle dikkat çekerek, bölgedeki fay hatlarına özellikle vurgu yaptı. Yedisu Fayı'nın son olarak 1790'larda deprem ürettiğini belirten Görür, bu fayın 250 senede bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Tunceli'nin çeşitli fay hatlarıyla çevrili olduğunu ve özellikle Yedisu Fayı'nın endişe verici bir konumda olduğunu söyledi.

Uyarılarını sürdüren Görür, bilimin faydasını vurgulayarak, Maden Tetkik Arama (MTA) gibi kurumların bu bölgelerdeki riskleri tespit etmek adına görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Zaman konusunda kesin konuşmanın mümkün olmadığını belirten Görür, ancak bilimin bu tür riskli durumlara karşı tedbir alınmasında önemli bir rehber olduğunu sözlerine ekledi.