Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, personel servisi hizmetleriyle ilgili detaylı bir rapor hazırladı. Rapor, kamu kurumlarında çalışanlara sunulan servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda, servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının verilmesi önerisini içeriyor. Aylık toplu taşıma kartlarının günlük gidiş-gelişleri kapsayarak maliyet açısından avantajlı olacağı öne sürülürken, özellikle büyükşehirlerde bu uygulamanın öncelikle hayata geçirileceği belirtiliyor.

Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri ciddi bir artış gösterdi. Önceki yılın aynı dönemine göre bu giderler neredeyse üç kat artarak 998,6 milyon liraya yükseldi. Bu artış, 2023 yılında toplamda 2 milyar 611 milyon lira olan servis taşımacılığı giderlerinin ne kadar yükseldiğini gözler önüne seriyor.

30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bir genelge, kamu kurumlarında alınacak tasarruf tedbirlerini içeriyordu. Bu genelge, tasarrufun bir parçası olarak personel servislerinin ekonomik kullanımını vurgularken, kurumların birbirlerine yakın yerleşkelerde bulunan kurumlarına servis hizmeti sunmalarını teşvik ediyordu.

Ayrıca, Haziran 2023'te Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla birlikte, kamu kurumlarına bir tasarruf genelgesi gönderildi. Bu genelgede, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çıkarılan önceki genelgenin hatırlatılmasıyla, kamu kurumlarının personel servisi hizmetlerine ilişkin giderlerde tasarruf yapmaları gerektiği vurgulandı. Bu önlemler, devletin bütçe dengesini sağlamak ve kaynaklarını daha etkin kullanmak amacıyla atılan adımlar olarak görülüyor.