Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerindeki başarısızlık sonrası kabinede ve A Takımı'nda değişim olacağı iddialarına karşı, değişimin kendi belirledikleri şartlar ve takvimde gerçekleşeceğini belirtti. "Birilerinin yönlendirmesine göre değil, kendi kararlarımıza göre hareket edeceğiz. Tartışmaların bizi ayrıştırmasına izin vermeyeceğiz. Aramıza fitne ve fesat sokmayacağız. Hepimiz bu davanın mensuplarıyız. Medya üzerinden polemik yaparak birbirimizi suçlamayalım" dedi. Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aralarında sorun olmadığını da belirtti.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Erdoğan, "değişim" beklentilerine ilişkin şunları söyledi: "Seçim sonuçları, mevcut sorunların açığa çıkmasıdır. Sorunları çözmek için doğru teşhisi koyacağız. 'Teşhis, tedavinin yarısıdır' ilkesiyle hareket edeceğiz. Tespitlerimizi bu doğrultuda yapacağız. Hassas ve dikkatli olacağız."

"Cumhur İttifakı içinde sıkıntı var" iddialarına da değinen Erdoğan, "Son günlerde sanki Cumhur İttifakı içinde bir sorun varmış gibi bir algı oluşturuluyor. Ancak Cumhur İttifakı'nda hiçbir sorun yok. Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşmede bunu bir kez daha teyit ettik" diye konuştu.

Son dönemde AK Partili milletvekillerinin ve parti yönetiminin yeterince konuşmadığı ve etkin olmadığı eleştirileri de gündeme geldi. Grup yöneticileri, Meclis'teki yasa görüşmelerinde muhalefetin engellemeleri nedeniyle sıkıntı yaşandığını, AK Parti milletvekillerinin konuşması durumunda görüşmelerin uzayacağını ve zaman kaybedileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise grup başkan vekilleri ile yaptığı toplantıda, "Gerektiği yerde arkadaşlar çıksın, konuşsun. Herkes derdini anlatsın. Yasa çıkmıyorsa ya da görüşmeler uzuyorsa uzasın. Arkadaşlara konuşma imkanı verin" uyarısında bulundu.