Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, milyonlarca memur, emekli, 65 yaş aylığı alan vatandaşlar ve iş yeri sahipleri için merakla beklenen zam oranları belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Kasım ayında enflasyon aylık yüzde 3,28 olarak gerçekleşti. Temmuzdan itibaren beş aylık enflasyon verileri de şu şekilde gerçekleşti:

  • Temmuz: %9,49
  • Ağustos: %9,09
  • Eylül: %4,75
  • Ekim: %3,43
  • Kasım: %3,28

Bu verilere göre, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine ödenecek ortalama zam oranı yüzde 33,64 oldu. Ancak, nihai zam oranının Aralık ayının enflasyon verisinin açıklanmasıyla belirleneceği unutulmamalı.

İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum

Memur ve Emeklilere Yüzde 15 Zam

Memur ve memur emeklileri için tek zam enflasyon verileri kapsamında gerçekleşmeyecek. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinden sonra, 2024 yılı Ocak ayı için yüzde 15 zam oranı kesinleşti.

İş Yeri Kira Zammı Yüzde 53.40

Kasım ayı enflasyonunun aylık yüzde 3,28, yıllık yüzde 61,98 olmasıyla birlikte, iş yerlerine yapılacak kira zammı oranı da belli oldu. İş yeri kira zammı yüzde 53.40 olarak kaydedildi, geçtiğimiz ay ise zam oranı yüzde 55.30 olarak kayıtlara geçmişti.

Bu veriler ışığında, memur, emekli, 65 yaş aylığı alan vatandaşlar ve iş yeri sahipleri, önümüzdeki dönemdeki maaş ve kira artışlarını planlamaya başlayabilirler.