Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 491 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atanması gerçekleştirilecek. "Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni" yarın düzenlenecek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla noter huzurunda gerçekleşecek.

Törende, 160 hak sahibine öğrenim durumlarına uygun olarak antrenör, avukat, biyolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, grafiker, hemşire, hemşire yardımcısı, imam-hatip, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, müze araştırmacısı, öğretmen, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tekniker, teknisyen ve veteriner hekim unvanlı kadrolara atanacak.

Bu atamaların 219'u memur, 88'i hizmetli ve 24'ü sürekli işçi unvanlı kadrolarda gerçekleştirilecek. Yapılacak bu atamalarla birlikte kamuda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam istihdamı 49 bin 310'a ulaşacak.