İstanbul'da DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı unsurların varlığına dair istihbarat alan emniyet birimleri, şüphelileri yakın takibe alarak izlemeye başladı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 9 DEAŞ mensubu gözaltına alındı.

Yakalananlar arasında DEAŞ'ın sözde Ninova Bölgesi Kadısı olarak bilinen önemli bir ismin olduğu belirtildi. Terör örgütü üyesi Irak asıllı J.A.'nın, Esenyurt'ta bir evde saklandığı tespit edildi ve çapraz sorguda örgüt üyeliğini kabul ettiği ifade edildi. J.A.'nın, DEAŞ'ın sözde Ninova Bölgesi Kadısı olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu

Şüphelinin Türkiye'ye ne zaman giriş yaptığının araştırıldığı ve DEAŞ'lı terörist savaşçılar arasında yer alıp almadığının henüz bilinmediği aktarıldı. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Irak asıllı terörist, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu operasyonla ilgili olarak, şüphelilerin yurt içi ve yurt dışındaki bağlantılarının da araştırıldığı belirtildi. Emniyet birimleri, DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı kişilerin faaliyetlerini izlemeye ve ulusal güvenliği sağlamaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir.