Bu yıl, hükümet tarafından resmi olarak Emekliler Yılı olarak ilan edildi. Alınan karar, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek için bir dizi yeni düzenlemenin uygulanacağının habercisi oldu. İlk adım olarak, emeklilere yönelik yüzde 15'lik bir maaş zammı duyuruldu. Bu zammın ardından ise, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek destekler sağlanacak.

Yeni Düzenlemeler Neler Getiriyor?

2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklamaya göre, AK Parti'nin üzerinde çalıştığı 7 maddelik düzenleme paketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere sunulacak. Paket, belediye hizmetlerinden su faturalarına, toplu taşıma ücretlerinden enerji ve ulaşım desteğine kadar geniş bir yelpazede destekler içeriyor. Barınma ve finans desteği, düşük faizli krediler, indirimli tatil olanakları ve emekli maaşlarındaki artış gibi önlemler paketin öne çıkanları arasında yer alıyor.

Erdursun, emeklilerin seçim öncesi beklentilernin oldukça yüksek olduğunu, fakat duyurulan destekler emeklilerin asıl taleplerine tam anlamıyla cevap vermediğini ifade etti ve hayat pahalılığının artışı, emeklilerin maaşlarında reel bir iyileştirme beklemesine neden olduğunu dile getirdi. 

Seçim Öncesi Emeklilere Duyurulan Destekler

Yerel seçimler öncesinde, 31 Mart'ta, emeklilere yönelik bu destek paketinin detayları açıklanacak. Fatura indirimleri, ulaşım ve tatil destekleri gibi 7 maddelik teklif, emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak.