JP Morgan Chase & Co'nun Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva'ya göre, altın fiyatları bu yıl ons başına 2,500 dolara ulaşabilir. Kaneva, piyasanın aşırı heyecanlandığını belirterek, "2,500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz" dedi.

Natasha Kaneva, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, külçenin cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,195.15 dolara ulaşmasının ardından "2,500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz. Çünkü piyasa aşırı heyecanlanma eğiliminde" şeklinde konuştu.

Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşmak için "Enflasyonda ve iş sayılarında ılımlılığın devam ettiğine ve Fed'in gerçekten kesinti yaptığına dair teyitlere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

Fed'in beklenen daha gevşek para politikasına geçmesinin, altının çekiciliğini artırması bekleniyor. Politika yapıcılar, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmeleri gerektiğini belirtiyor.