Haliç tramvayı açılış töreninde konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Haliç Tramvayı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Konuşmasının ardından gazetecilerle sohbet eden İmamoğlu, yaklaşan yerel seçimler ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in eleştirileri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Aday mısınız?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt

Gazetecilerin "Aday mısınız?" sorusuna İmamoğlu, "Yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Zamanı geldiğinde partim ne derse ona göre hareket ederim" şeklinde yanıt verdi. İmamoğlu'nun bu sözleri, gelecekte yeniden İBB Başkan adayı olabileceğine dair spekülasyonları kuvvetlendirdi.

Akşener'in eleştirilerine "her şey çok güzel olacak" yanıtı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, daha önce Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirmiş, "Türk Milleti’nin çağrısına yanıt veremediler, onlara ateşten gömleği giydiremedim" demişti. Bu eleştirilere "Her şey çok güzel olacak" yanıtını veren İmamoğlu, Akşener ile sık sık görüştüklerini de belirtti.

MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor

İmamoğlu ve Akşener arasındaki ilişki

İmamoğlu, Akşener'in eleştirilerine verdiği yanıtla herkesin merak ettiği bir soruya da netlik kazandırdı. "Meral Akşener ile görüşme yapıp yapmadığınız?" sorusuna İmamoğlu, "Biz her zaman görüşüyoruz" dedi. İki lider arasında sürekli bir diyalog olduğunu vurgulayan İmamoğlu, politik yollarının ne şekilde kesişeceği veya kesişmeyeceği konusunda henüz net bir açıklama yapmadı.