Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Stratcom Summit’23'teki açılış konuşmasında, uluslararası sistemin ve jeopolitik denklemindeki dönüşümü vurgulayarak, stratejik rekabetin Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana en yüksek seviyeye çıktığını belirtti. Fidan, teknolojik ilerlemelerin etkisiyle devletler arasındaki rekabetin artık sadece konvansiyonel olmadığını, dezenformasyon ve siber saldırıların bireylerin de devletleri tehdit edebildiği bir uluslararası düzen içinde öne çıktığını ifade etti.

Ayrıca, dezenformasyonun hakikati bulanıklaştırdığı bir dünyada devletlerin gerçekleri açıklama sorumluluğuna vurgu yaptı. İletişim teknolojileri, kuantum, ve yapay zeka gibi inovasyonların kötü niyetli kullanımına dikkat çekerken, Türkiye olarak hibrit tehditlere karşı alınan önlemleri ve güvenlik konseptlerini bütünlüklü bir şekilde ele alarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Terörle mücadelede geçmişin yöntemlerinin günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığını vurgulayan Fidan, Türkiye'nin terörle mücadele stratejisini çağın gerekliliklerine göre sürekli güncellediğini söyledi. Ayrıca, bazı Batılı ülkelerin düzensiz göçle mücadelede Türkiye'den daha fazla çaba beklemesiyle ilgili olarak, terörle mücadelede dost ve müttefiklerle zaman zaman farklı saflarda bulunduklarını ifade etti. Fidan, Türkiye'nin milli güvenliğini güçlendirmek adına her türlü önlemi alacaklarını belirterek, şartlar oluştuğunda barış görüşmelerine ev sahipliği yapma iradelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.