Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Bilindiği üzere, CZN Burak asıl adıyla Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, 'Kentsel Sit Alanı' içerisinde izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla mahkemelik oldular. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, İsmail Özdemir ifade verirken, CZN Burak’ın avukatı fenomenin yerine savunma yaptı.

İsmail Özdemir'den Savunma

İsmail Özdemir, duruşmada yaptığı savunmada söz konusu taşınmazın kendisine ait olduğunu ve basit tadilat izni aldığını belirtti. Ancak, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan alınması gereken bir izin olmadığına inandığını ifade ederek, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini vurguladı.

CZN Burak Yurt Dışında

Sanık Muhammed Burak Özdemir'in yurt dışında bulunduğu belirtilirken, avukatı şüpheli hakkındaki suçlamaları reddetti. Mahkeme ise CZN Burak’ın avukatına müvekkilini bir sonraki duruşmada hazır etmesi için süre verdi.

İddianamede Neler Yazıyor?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, izinsiz inşaat faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi. Söz konusu inşaatın 2019'da aldığı izinle uyuşmadığı ve bu durumun, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı olduğu ifade edildi. Şüpheliler Muhammed Burak Özdemir ve İsmail Özdemir'in 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezalarıyla yargılanması talep ediliyor.