Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anayasa Mahkemesi tarafından belli maddeleri iptal edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun revize edilmesi ve öğretmen yetiştirme sürecinin bir daha ele alınması konularında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin konuşmasında öğretmenin özlük hakları konusunda da önemi ifadelere yer verdi.

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili “Benim arzum, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin talepleri doğrultusunda, belki biraz daha kapsamlı bir şekilde, çünkü bizim çok farklı sayıda kanuna derç edilmiş öğretmenlerimizi ilgilendiren hükümler var. En azından onların hepsi tek bir çatı kanunda birleştirilebilir” dedi.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen yetiştirme süreci ile ilgili de şöyle konuştu:

“En çok üzerinde duracağım konu 2017 yılında üzerinde yüzlerce toplantı, çalıştay yaparak oluşturduğumuz bir metnimiz vardı; Öğretmen Yetiştirme Strateji Belgesi. Bütün yasal prosedürleri tamamlamıştık. Öğretmen Yetiştirme Strateji Belgemiz ve Türkiye’deki öğretmen yetiştirme sürecini lisans düzeyindeki fakültelerden ele alıp öğretmen olarak istihdam edilme sürecinden öğretmen olarak istihdam edildikten sonraki hizmet içi eğitim sürecine kadar hem öğretmen niteliklerinin artırılması hem de eğitim öğretim sürecinin sağlıklı hale getirilmesi… Dolayısıyla öğretmen yetiştirme süreci benim bu dönemdeki çözmek istediğim en temel problemlerden bir tanesi. Yeni dönemde inşallah öğretmen yetiştirme sürecini ele alıp bunu tepeden tırnağa revize etmek istiyoruz." dedi.

"Öğretmenin sosyal statüsü ve itibarıyla ilgili almak istediğimiz tedbirler var"

Bakan Yusuf Tekin, öğretmenin özlük hakları ile ilgili olarak: "Bu sürecin içinde öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesinden, öğretmen arkadaşlarımızın en temel eleştirilerinden bir tanesi olan öğretmenin sosyal statüsü ve itibarıyla ilgili almak istediğimiz tedbirler var. İnşallah yani ana çalışma konularımızdan bir tanesi bu olacak.”"