'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati'nden ayrılarak Kadiri Şeyhi oldu. Sosyal medyada paylaşılan bir video, Cübbeli Ahmet'in Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa Cemaati'nden ayrıldığını ve Şeyh Ubeydullah El Kadiri adlı kişiden 'şeyhlik icazeti' aldı. Videonun altında "Elhamdülillah, Cübbeli Hocamız da Kadiri şeyhi oldu" notuyla paylaşıldı.

İsmailağa Cemaati'nin lideri olan 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından tarikatin liderliği konusundaki tartışmaların bir yansıması olarak değerlendirildi. Cübbeli Ahmet, geçtiğimiz yıl da Şâzelîlik tarikatına üye Şeyh Ubeydullah El Kadiri El Hüseyni olarak bilinen kişiyi ziyaret ederek elini öpmüş ve dua talebinde bulunmuştu.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Cübbeli Ahmet'in İsmailağa Cemaati'nden ayrılma nedeni olarak, "Mahmûd Efendi Hazretlerimizin, post-u şerifi üzerindeki sıcaklığı henüz taze iken kendisinin: 'Onu bana yaklaştırmayın, o şeytandır' buyurduğu Hüsnü Kılıç’ın Efendi Hazretlerimizin makamını işgal etmesine daha ne kadar tahammül edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.