Akaryakıt satışında yeni bir uygulama devreye alınıyor. Benzin ve motorin gibi tüm akaryakıt türlerinde artık farklı fiyat uygulanmayacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yayımladığı kararla, 15 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek olan bu değişiklikle, akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlar için tek bir fiyat geçerli olacak.

Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar

EPDK'nın yayımladığı karara göre, farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak. Bu değişiklikle birlikte, "Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu" ve "Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni"nde yapılan düzenlemelerle, tüketicilerin ve bayilerin yaşadığı belirsizliklerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

EPDK'den yapılan açıklamada, bu kararın amacının, tüketici nezdinde oluşan belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve bayilerin operasyonlarını kolaylaştırmak olduğu belirtildi. Ayrıca, akaryakıt sektöründe kalite standartlarının korunması için sürekli izleme ve denetimlerin yapıldığı vurgulandı.

EPDK ayrıca, dağıtıcı lisansı sahiplerinin, akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini belirli oranlarda akaryakıta ekleyebileceğini ve bu konuda mevcut düzenlemelerde herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.