İçişleri Bakanlığı: Ankara'da İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlar Müdürü ve yardımcısı uzaklaştırıldı İçişleri Bakanlığı: Ankara'da İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlar Müdürü ve yardımcısı uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da bombalı terör eylemi hazırlığındaki 5 teröristin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütüne karşı gerçekleştirilen başarılı operasyonları kutladı ve halkın güvenliği için verilen mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili birimler tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda, terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerine yardım eden ve bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilen R.D., D.D., O.D., F.D. ve R.D. isimli teröristlerin yakalandığı açıklandı. Yapılan aramalarda, teröristlerin ikametlerinde PETN patlayıcı madde, A4 patlayıcı, roketatar başlığı, avometre, saatli anahtar sistemi, patlayıcı devre sistemi, zaman ayarlı patlayıcı ve silah gibi tehlikeli malzemeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısını paylaşarak, "Operasyonları gerçekleştiren EGM İstihbarat Başkanlığı, Diyarbakır ve Mardin İl Emniyet Müdürlükleri, Havacılık Daire Başkanlığı, Diyarbakır Özel Harekat, TEM ve Bomba İmha Şube Müdürlüklerimizdeki kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Bir nebze olsun insanlıktan nasibini almayan hainlere asla acımayacağız. Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.